Turizm Haberleri
TT29 Eylül 2026 Salı
TT29 Eylül 2026 Salı
Tourism Today haber arşivi 2015

Tuğba Aktaş, Türkiye'yi macaristan'da temsil edecek

1 dk okuma

Chaine des Rotisseurs Genç Aşçılar Yarışması, 27 yaş altı genç aşçıları teşvik etmek ve mutfak sanatları konusunda elde ettikleri deneyimlerini, Chaine des Rotisseurs Derneği’nin geleneklerine uygun olarak akranlarıyla rekabet ortamında paylaşmalarını sağlamak amacıyla düzenleniyor. Yarışmacılara kapalı bir sepette sunulan malzemelerle başlangıç, ana yemek ve tatlıdan oluşan bir menü yaratılması istenen yarışmada, juriler menünün hazırlık aşamasından sunumuna kadar olan sürecin her detayını değerlendiriyor.

Fourseasons Sultan Ahmet, Fourseasons Bosphorus, Çırağan Kempinski, Le Meridien İstanbul, Mövenpick Otel Istanbul, Sheraton Istanbul, Hilton İstanbul, Shangri-La Bosphorus Istanbul, Venedik Restaurant İzmir ve Peperoncino Restraurant Ankara başta olmak üzere Türkiye’nin birçok otel ve restoranının aşçılarının yer aldığı yarışmanın birincisi Swissôtel Büyük Efes İzmir’in restoranlarından Equinox’un ekibinden Tuğba Aktaş oldu. Eylül ayında Macaristan’da gerçekleşecek olan Dünya Chaine des Rotisseurs Yarışması'nda ülkemizi temsil edecek olan 22 yaşındaki genç aşçı, yarışmanın tarihinde ikinci kez birinci seçilen bayan aşçı olma özelliğini de taşıyor. Aktaş, dünya çapındaki yarışmada birinci olursa dünyanın sayılı gastronomi okullarından olan Le Cordon Blue’da bir yıl aşçılık ve dil eğitimi alacak.

Swissôtel’in Equinox restoranı şefi Remzi İçöz 2011 yılında otele Chaine des Rotisseurs Genç Aşçılar Yarışması’nda ilk birinciliği getiren kişi olmuştu. İçöz, aynı zamanda Tuğba Aktaş’ı bu seneki yarışmaya özel olarak hazırlayarak koçluk görevini de yürüttü. İçöz’ün ardından ise yine Equinox ekibinden Halil Özkonya otele 2012 ve 2013 yıllarında üçüncülük ödülünü Swissôtel’e getirmişti.

Bu haberi paylaş

İlgili Haberler