Tourism Today — Türkiye ve Dünyadan Turizm Haberleri
TT29 Ekim 2026 Perşembe
Yakup Dinler, Michelin yıldızlı restoranları eleştiren Bakan Tekin'i Revithia'ya davet etti

Yakup Dinler, Michelin yıldızlı restoranları eleştiren Bakan Tekin'i Revithia'ya davet etti

1 dk okuma
Google'da öne çıkar
Turizm gündemini Google'da önce bizden görünTercih edilen kaynak yap

Millî Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Anadolu’da yemek kültürü için Michelin yıldızlı restoranların referans alınmasını eleştirdi. Kayakapı Premium Caves Yönetim Kurulu Başkanı ve Revithia isimli Michelin yıldızlı restoranın ortağı Yakup Dinler de LinkedIn hesabından yaptığı paylaşımda "Biz bu yıldızı Anadolu mutfağından uzaklaşarak değil, tam tersine yalnızca yerel ürünleri kullanarak ve mutfak kültürümüze sahip çıkarak kazandık" diyerek Bakan Tekin'in eleştirisine cevap verdi. Dinler ayrıca Bakan Tekin'i Revithia'ya davet etti.

Yakup Dinler'in yaptığı paylaşım şöyle: "Sayın Bakanım Yusuf Tekin; Anadolu mutfağının korunması, yaşatılması ve hak ettiği değeri görmesi gerektiği konusunda sizinle hemfikirim.

Biz de tam olarak bu anlayışla, Anadolu'nun kalbinde, Kapadokya'nın Ürgüp ilçesinde, bu toprakların gastronomi mirasını yaşatmak ve yerel lezzetlerimizi dünyaya tanıtmak için çalışıyoruz.

Michelin yıldızına sahip bir restoranın kurucu ortağı olarak şunu söyleyebilirim: Biz bu yıldızı Anadolu mutfağından uzaklaşarak değil, tam tersine yalnızca yerel ürünleri kullanarak ve mutfak kültürümüze sahip çıkarak kazandık.

Michelin yıldızı, Anadolu mutfağının alternatifi değil, bu mutfağın uluslararası alanda gördüğü takdirin bir göstergesidir.

Çok yakında Ürgüp'te bir programınız olacağını biliyorum. Belki de bu konudaki düşüncenizi yeniden değerlendirmenize vesile olabilecek bir örnek, programınızın gerçekleşeceği yere oldukça yakın olan restoranımızdır. Sizi ağırlamaktan büyük memnuniyet duyarız.

Anadolu'nun yıldızlarıyla Michelin yıldızları birbirine rakip değil. Çünkü asıl mesele yıldızın nereden geldiği değil, hangi değerleri temsil ettiğidir.

Bu toprakların lezzetlerinin dünyada takdir görmesi ise ayıp değil, hepimiz için bir gurur vesilesidir.

Saygılarımla."

Beğendiniz mi?
Haberlerimizi Google'da öne çıkarınTercih et
Bu haberi paylaş

İlgili Haberler

Michelin yıldızları artık Kapadokya’da
Gastronomi

Michelin yıldızları artık Kapadokya’da

2026 Michelin Rehberi’nin açıklanması Kapadokya’da büyük heyecan oluşturdu. Bu yıl ilk kez bölgedeki restoranların da seçkiye dahil edilmesiyle Kapadokya’dan...