Turizm Haberleri
TT29 Eylül 2026 Salı
TT29 Eylül 2026 Salı
“Düşük bütçeli kış tatili” diye paylaşılmıştı: Otizmli şampiyonmuş

“Düşük bütçeli kış tatili” diye paylaşılmıştı: Otizmli şampiyonmuş

2 dk okuma

İzmir'de yaşanan ve sosyal medyada paylaşılan bir videoda, yol kenarındaki bisiklet yolunda kayak takımlarıyla giden bir kişi görüntülere yansıdı. Bu video, “düşük bütçeli kış tatili” diye paylaşıldı, çok sayıda yorum yapıldı. Bu videonun arkasından ise duygulandıran gerçek bir şampiyonluk hikayesi çıktı. Videoda, kayak takımlarıyla yol kenarında ilerleyen kişinin, otizmli kayak sporcusu Hasan Çelik olduğu ortaya çıktı.

Küçük yaşlarda otizm teşhisi konulan 30 yaşındaki Hasan'ın; buz pateninde 1 şampiyonluğu, kayakta ise 5 Türkiye şampiyonluğu bulunuyor. Spor hocası Murat Aygün'ün yönlendirmesiyle önemli bir başarı kat eden Hasan'ın en büyük destekçisi ise ailesi. Anne Çiğdem Çelik (57), evladının başarısı için her gün Hasan ile beraber yol kenarına geliyor, saatlerce birlikte antrenman yapıyor. Hasan önde, anne Çiğdem Çelik arkasında haftanın 5 günü antrenman programı hazırlanırken, sosyal medyada “düşük bütçeli kış tatili” yazılıp paylaşılan videonun hikayesi duyanları şaşırttı.

Anne Çelik, hemen hemen her gün sabah çıkıp öğlene kadar çalıştıklarını söyleyerek, "Yazın gece 12'lere kadar çalışıyoruz. Haftanın iki günü de spor salonumuzda çalışıyoruz. Hasan, kendi dünyasında yaşıyordu. Murat Aygün hocamızı tanıdıktan sonra hayatı değişti ve hocamız bizi kayak sporuna yönlendirdi. Bende kendimi geliştirdim ve Hasan'a eğitim vermeye başladım. Dağ yürüyüşlerine katılıyoruz, buz patenlerine gidiyoruz” dedi.

“Çocuklarımıza sahip çıkalım” diyen anne Çiğdem Çelik, kendilerine sahip çıkılmamasından dert yakıntı, gözyaşlarına boğuldu. Gençlik ve Spor Bakanlığına başvurduklarını, dönüş olmadığını ifade eden anne Çelik, kredi çekip kendi imkanlarıyla müsabakalara katıldıklarını söyledi. Anne Çelik, “Hasan; patende bir kere Türkiye şampiyonu oldu, kayakta ise 5 kez şampiyonluğu var; ama sahip çıkan yok. Sahip çıkmış olsalar, çocuğum belli bir yerlere kadar gelir. Bakanlığa gittim ve bana destek olunmadı. Hep hocamızın yönlendirmesi ve kendi imkanlarımla müsabakalara katıldım. Ben artık pes ettim. Yetkililere sesleniyorum; gerçekten böyle çocuklarımıza sahip çıkalım, öldürmeyelim, resmen evlere kapatılıyorlar ve öldürüyorlar. Kendi imkanlarımla buralara kadar getirdim çocuğumu ve hiçbir destek olmadı; sayısız kredi çektim gittim. Kayak mı kayak takımı aldım, paten mi paten aldım. Şimdi resmen pes ettim, ‘yeter' dedim artık. Ben çalışmıyorum. Eşim vefat etti ve emekli maaşı ile geçiniyoruz. Lütfen, benim çocuğumdan destekleriniz esirgemesinler.

KategoriGüncel
Bu haberi paylaş

İlgili Haberler

Turizmde yapay zekâ ve robotlaşma
Güncel

Turizmde yapay zekâ ve robotlaşma

TURİZMDE YAPAY ZEKÂ VE ROBOTLAŞMA 2024 yılını geride bırakırken, 2024 yılının getirilerini de artı hanemize yazdık. Her geçen yıl bize katma değerleri arttırarak kazandırmaya devam ediyor.

Yapay Zeka Resepsiyonisti, otelcilikte devrim yaratacak
Güncel

Yapay Zeka Resepsiyonisti, otelcilikte devrim yaratacak

Hotel Linkage, 26 Aralık Perşembe günü saat 11:00'da 500'den fazla katılımcının katılımıyla gerçekleştirdiği webinar ile konaklama sektöründe çığır açacak yeni ürünü Linkage GPT'yi tanıttı.