Turizm Haberleri
TT29 Eylül 2026 Salı
TT29 Eylül 2026 Salı
Tourism Today haber arşivi 2015

Eğlence bütçeleri kısıldı

2 dk okuma

Rusya ekonomisini etkisine alan Ruble Krizi, Türkiye'ye gelen turist sayısını olduğu kadar otellerin müşterilerine sunduğu eğlenceleri de olumsuz etkiliyor.

Türkiye'ye gelen her 100 Rus turistten 78'inin tatil için tercih ettiği Antalya'nın Rusya pazarındaki kaybı ise yılın ilk 2 ayında yüzde 41 oranına ulaştı.

DHA'nın konu ile ilgili olarak görüşlerine başvurduğu otel yöneticileri, Rusya pazarındaki olumsuz durum nedeniyle eğlenceden kısma yoluna gittiklerini söylediler.

Rixos, eğlence bütçesini kıstı

Krizden dolayı her alanda kısıtlamaya gittiklerini ifade eden Rixos Türkiye Oteller Koordinatörü Cem Uzan, ruble krizinin etkilerinin her alanda turizmi zora soktuğunu belirterek, her kalemde kısıtlamaya gitmek zorunda kaldıklarını söyledi. Cem Uzan, Göynük'te bulunan Rixos Sungate Otel'in 1 milyon 200 bin dolar olan sezonluk eğlence ve aktivite harcamasını ise yüzde 35 oranında kısma yoluna giderek 900 bin dolara indirdiklerini söyledi.

Ruble krizinin bölge otelcilerini yıprattığını, Rus turist pazarında etkili olduğunu ancak Rus ticaretine herhangi bir etkisi olmadığını aktaran Uzan, "Kriz öncesi Rusya'dan getirdiğim bir şarkıcı 20 bin dolar isterken bu yıl 25 bin dolar istiyor. Bu nasıl bir kriz anlamıyorum. Madem kriz var, eğlence ticaretinizde de indirim yapın. İsmini söylememe gerek olmayan Rus dans topluluğu, gösteri başına geçen yıl 4 bin dolar isterken bu yıl 4 bin 200 dolar istedi" dedi.

Krizin derdini otellerin çektiğini, eğlence ticaretiyle uğraşan Rusları etkilemediğini sözlerine ekleyen Uzan, "Rixos Sungate Otel, sezon içinde 55 animasyon personeli ile eğlence ve aktivite hizmeti veriyor. Fakat bu yıl personel sayısını 44'e çektim. Yurt dışından gelecek yabancı animatörleri ise olabildiğince kısıyoruz. Yerli animatörlere ağırlık vererek transfer, çalışma izni gibi ekstra maliyetleri de düşüreceğiz. Her yıl haziran ayında başlayıp eylül sonunda biten konser ve parti zincirini ise temmuzda başlatarak eylülde tamamlayacağız. Kısacası her kalemde kısıtlamaya gitmek zorunda kaldık" diye konuştu.

KategoriGüncel
EtiketlerRusya
Bu haberi paylaş

İlgili Haberler

Tourism Today haber arşivi 2015
Güncel

Koç Holding Kalamış’tan vazgeçti

Tek-Art'ın Türkiye Denizcilik İşletmeleri'ne ait Fenerbahçe Kalamış Yat Limanı'nın 30 yıl süre ile işletme hakkı devri sözleşmesini imzalamaktan vazgeçtiğini duyurdu.

Tourism Today haber arşivi 2015
Güncel

Merakla beklenen MITT Moskova başladı

2015 turizm sezonumuzun belirleyicisi olacak Rusya pazarı hakkında önemli ipuçları sunacak olan Rusya'nın en büyük turizm fuarı MITT Moskova kapılarını açtı.

Tourism Today haber arşivi 2015
Güncel

Turizmcilerden çağrı

Rusya'ya yönelik desteklerin Rus operatörlerinin önüne geçtiğini belirten turizmciler, uçaklara verilen yakıt desteği ile operatörlere tanınan kredi imkanının süresinin uzatılması gerektiğini ifade…