Turizm Haberleri
TT29 Eylül 2026 Salı
TT29 Eylül 2026 Salı
Tourism Today haber arşivi 2016

İran pazarı Türkiye’ye umut olacak mı?

1 dk okuma

TOURISM TODAY

9. Tahran Uluslararası Turizm Fuarı’na katılan turizmcilerimiz İran pazarından memnun ve umutlu olduklarını belirtirken İranlı tur operatörü Abibal Tour’un sahibi Hamit Muhacerani sadece üç uçak şirketinin Türkiye’ye uçuş izni almasından dolayı endişeli.

Crystal Hotels, Rusya, BDT, Ortadoğu, Balkan, Baltık Pazarları Satış Müdürü Sami Yılmaz, İran’ın Türkiye için önemli bir Pazar olduğunu söyleyerek, “Crystal Otelleri olarak İran pazarının otellerimize gösterdiği ilgiden memnunuz” dedi.

Himeros Otelleri’nin sahibi Sedat Tamgüler, İran pazarından umutlu olduklarını söyledi. Tamgüler, “Özellikle Nevruz’da İstanbul için umutluyuz” diye konuştu.

İran’ın önemli tur operatörlerinden Abibal Tour’un sahibi Hamit Muhacerani endişeli olduğunu söyledi. İran pazarında bir kıpırdanma söz konusu olduğunu belirten Muhacerani, “Kıpırdanma var ancak sadece üç uçak şirketinin izin alması ve politik gerginlikten dolayı ciddi endişe taşıyoruz. Tailwind uçak şirketinin izin konusunda bir sıkıntısı yok. Her zamanki gibi Türkiye ana destinasyonu olmaya devam edecek” dedi.

Bu haberi paylaş

İlgili Haberler

Tourism Today haber arşivi 2016
Güncel

Kalkınma Bakanı'ndan Muğla yorumu

TÜİK'in en güvenli iller araştırmasında Muğla'nın son sırada olmasıyla ilgili açılan davayla alakalı konuşan Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, "Eleştirileri dikkate alacağız" dedi.

Tourism Today haber arşivi 2016
Güncel

Avrupalı turist Türkiye’ye gelecek

Brüksel Turizm Fuarı’na katılan ALTAV Yönetim Kurulu Üyesi Cengiz Topçu, Avrupalı turistin rotasını tekrar Türkiye’ye çevirebileceğini söyledi.

Tourism Today haber arşivi 2016
Güncel

"Turist rehberlerine terör eğitimi verin!"

İçişleri Bakanlığı turizm merkezlerindeki valiliklere genelge göndererek tur rehberleri ve operatörlerine terörizmle mücadele eğitimi verilmesi, esnaf ve işletmecilere de terörist profillerinin…