İstanbul Kadıköy ilçesi kentsel dönüşüm süreci ile şantiye alanına dönüştü. Bölgede hemen hemen her sokakta bir kentsel yenileme projesi var. Artan inşaat projelerinin yoğunluğu arttıracağı ve şehrin siluetine olumsuz etki yapacağı kaygısı ile yeni bir karar alındı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi meclis kararı ile bölgede yüksekliğin serbest olduğu alanlara 15 kat sınırı getirildi. Kadıköy Belediye Başkanı Aykurt Nuhoğlu, kat sınırlaması kararını olumlu bulduklarını belirtti. İstanbul Büyükşehir Belediyesi Planlama Müdürlüğü Kadıköy 1/5000'lik İmar Planı için değişiklik teklifinde bulundu.
Hürriyet'ten Gülistan Alagöz'ün haberine göre, İmar ve Bayındırlık Komisyonu tarafından onaylanan teklif İBB Meclisi'nin 12 Şubat 2016 tarihli kararıyla yürürlüğe girdi. Bu karar ile bölgede dönüşüm kapsamında yapılacak yeni binalara 15 sınırı gelmiş oldu. Kadıköy Belediyesi yetkilileri şu bilgileri verdi:
"Bölgede emsal 2.07, yükseklik serbest. Yani 1000 metrekare bir alanda 2 bin 70 metrekare inşaat yapılıyor. Şirketler taban alanını az tutarak baston gibi yapılar yapıyor. Deniz manzarası avantajı için binalar git gide yükseliyor. Yeni karar Kadıköy'ün 3'te 2'si için geçerli olacak ve bölgenin gelişimine olumlu katkı sağlayacak. Şirketlerin inşaat hakkı değişmeyecek ama yüksekliğe sınır gelecek. Fikirtepe ise bu uygulama kapsamında değil."
İlgili Haberler

Mahir Ünal: “Paralel yapı Türkiye’ye gitmeyin kampanyası yürütüyor”
TGRT Haber ekranlarında yayınlanan “Neler Oluyor” programına konuk olan Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal, gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu.

Yabancılara ocak ayında 462 bin konut satıldı
2016 Ocak ayında bir önceki yılın aynı ayına göre konut satışları %1.9 oranında azalarak 84 bin 556 oldu.

Sektör çalışanları bu duruma ne diyecek?
Turizm sektöründe çalışanlara fazla mesai yolu gözüktü. İşverenin, daha sonra izinle telafi etmek şartıyla, çalışana mesai ücreti vermeden fazla mesai yaptırmanın önü açıldı.

Çetin Osman Budak: “Turizm eylem planı, yetersiz ve çelişkili”
CHP Genel Başkan Yardımcısı Çetin Osman Budak, TBMM’de kapsamlı bir turizm paketinin hazırlanmanın önüne geçildiğini, bunun turizme bakışın bir göstergesi olduğunu söyledi.

Nuri Özaltın: “Ek teşviklerle 2. turizm hamlesi başlatabiliriz”
Özaltın Holding Yönetim Kurulu Başkanı Nuri Özaltın, “Türkiye olarak 2016 sezonunda turizmde yaşanan daralmayı bir fırsat olarak görüp ek teşvikler ile 2. turizm hamlesi başlatabiliriz" dedi.

İngiltere’den turizm desteği: “Türkiye’ye gitmelisiniz”
Birleşik Krallık İstanbul Konsolosu Leigh Turner, terör olaylarının bütün turizm ülkelerini etkileyebileceğini belirterek, “Bize ‘Türkiye’ye gitmeli miyiz?’ diye soruyorlar.
