Muğla’nın Milas ilçesi ile Aydın’ın Söke ilçesi arasında kalan Bafa Gölü’nün kenarında kurulu Herakleia Antik Kenti, yerli ve yabancı pek çok kişinin dikkatini çekerken, Antik Kent’e sahip çıkan yöre sakinleri hem bölgenin tanıtımını yapıp hem de el emeği göz nuru işlerini pazarlıyor.
Milas Kapıkırı Köyü yakınlarından bulunan Herakleia Antik Kenti’nde, Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından yürütülen kazı çalışmaları devam ederken, yaklaşık 2 bin 800 yıllık antik kenti yöresel kıyafetli köylü kadınları renklendiriyor.
Her gün sabahın erken saatlerinde el emeği göz nuru el işlerini sardıkları bohçaları sırtlayıp bölgeye gelen kadınlar, bir yandan tezgah açıp el emeklerini ekonomiye dönüştürürken diğer yandan da bölgeye gelenlere rehberlik hizmeti veriyorlar.
Antik kent ile iç içe olan ve Kapıkırı Köyü’nde yaşayan kadınlar, Bölge’nin tarihini ve yapıların özelliklerini dinleye dinleye öğrendiklerini belirterek, “Gelen turistlere bölgeyi biz tanıtıyoruz. Bunu yaparken el emeği göz nuru yöresel ürünlerimizi de pazarlıyoruz. Bu işi önce yöreye gelen turistlere yardımcı olmak amacıyla başlatmıştık. Süreç içerisinde bizler için bir uğraş haline geldi. Gelenler bizden biz de gelenlerden razıyız” diyerek bölgeyi tanıtırken ekmek paralarını da çıkardıklarını söylediler.
İlgili Haberler

Ali Şahin: "Türkiye'de daha fazla golf destinasyonu olmalı"
Golf turizminin konu edildiği AKTOB Eylül ayı bülteni için kendisi de bir golf oyuncusu olan Cornelia De Luxe Resort Genel Müdürü Ali Şahin, Türkiye’de golf turizmi, potansiyeli ve geleceği ile…

Alman turistler Bayburt'a hayran kaldılar
Almanya'dan bisikletleriyle yola çıkan, Türkiye'ye pedal çevirerek gelen 4 kafadar gezgin, gezi amaçlı geldikleri Bayburt'ta mola verdiler.

Soygun parasıyla Antalya’da tatil yaparken yakayı ele verdi
Bursa’da farklı farklı evlere girip yüklü miktarda çaldığı parayla Antalya’ya tatil yapmaya giden hırsız, Bursa polisi tarafından otelde yakalandı.

En güvenli otel odası nasıl seçilir? CIA ve FBI ajanı açıkladı
Uzun yıllar boyunca özel ajanlık yapan şimdilerde ise Dallas’ta bir üniversitede öğretim görevlisi olan Tracy Walder, güvenli seyahat ipuçlarını paylaştı.

THY uçağının iniş takımlarında ceset bulundu
Türk Hava Yolları’nın (THY) geçtiğimiz Perşembe günü gerçekleştirdiği Amsterdam-İstanbul seferi sonrası uçağının iniş takımlarında ceset bulundu.

"Otelciler haksız rekabetten dolayı kapılarına kilit vuracak"
Ege Turistik İşletmeler ve Konaklamalar Birliği (ETİK) Başkanı Mehmet İşler, Türkiye'ye gelen turistlerin tatilde genellikle legal olmayan konutlarda veya rezidanslarda konakladığını belirtti.

