Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın verilerine göre, ilişkilerin düzelmesiyle açılan charter uçuşlarıyla iki ayda Türkiye'ye gelen Rus turist sayısı 312.540 oldu.
Ancak Eylül ayında Rusya'dan gelen turist sayısı geçen yılın aynı dönemine göre % 60’ın altında kaldı. Rusya'dan Türkiye'ye Eylül 2015'te gelen turist sayısı 529 bin düzeyindeyken, bu yılın aynı döneminde söz konusu rakam 208 binde kaldı. (Gazetem.ru)
İlgili Haberler

Air France/KLM, Eurowings'e rakip olacak şirket kuruyor
Fransa ve Hollanda havayolu ortaklığı Air France / KLM , Eurowings'e rakip olarak yeni bir düşük maliyetli şirket kuruyor.

Havayoluyla seyahat edenlerin sayısı 150 milyona yaklaştı
Havayoluyla seyahat edenlerin sayısı, Ekim'de 16 milyonu buldu. Yılın 10 ayında ise 149 milyon 424 bin 890 olarak belirlendi.

Rusya'dan Türkiye'ye kış sürprizi
Rusya’dan Türkiye’ye geleneksel olarak ekim ayı ile birlikte sona eren charter seferlerinin, talebin sürmesi yüzünden devam ettiği bildiriliyor.

TAV, ilk 9 ayda 814 milyon avro ciro açıkladı
TAV Havalimanları 2016'nın ilk dokuz ayında yüzde 2 artışla 80,1 milyon yolcuya hizmet verdi.

ABD'deki başkanlık seçimi, Türkiye uçuşlarını nasıl etkiledi?
ABD’de son günlerde yaşanan siyasi gelişmeler, Türkiye’ye yönelik uçak bileti satışlarını da etkiliyor.

Turizmciler THY’nin uçaklarına talip oldu
THY’nin azalan yolcu sayısı nedeniyle 30 uçağını park pozisyonuna almıştı.
