Havalimanı tasarımı, finansmanı ve yapımında dünyanın lider markalarından TAV İnşaat, sektörün saygın yayınlarından ENR tarafından üçüncü kez düzenlenen Küresel İnşaat Zirvesi’nde ödüllendirildi. TAV İnşaat’ın gerçekleştirildiği Suudi Arabistan’ın ilk havalimanı özelleştirmesi olan Medine projesi, bu kategoride dünyanın en iyisi seçildi. New York’ta düzenlenen törende ödülü TAV İnşaat adına Suudi Arabistan ve Afrika’dan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Cumhur Kaur aldı.
TOPLAMDA 17.2 MİLYAR DOLARLIK PROJE
TAV İnşaat Suudi Arabistan ve Afrika’dan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Cumhur Kaur “TAV İnşaat olarak, Türkiye ve yurt dışında gerçekleştirdiğimiz havalimanı projeleriyle kısa sürede sektörün liderleri arasına girdik. Bugüne kadar Türkiye ve Körfez Bölgesi başta olmak üzere kontrat bedeli 17,2 milyar dolara ulaşan proje üstlendik. ENR dergisinin her yıl açıkladığı sıralamada havalimanı inşaatı kategorisinde ilk sırada yer alıyoruz. Kutsal Topraklar’da gerçekleştirdiğimiz ve Suudi Arabistan’ın ilk havalimanı özelleştirmesi olan Medine Havalimanı projesinin bizim için ayrı bir önemi var. Uluslararası ekip çalışması, iş sağlığı ve güvenliği, tasarımsal işlevsellik ve kalite, inovasyon ve sektöre katkı gibi önemli kriterlerde yarışarak bu ödüle ulaştık. 34 farklı milliyetten 5300 çalışanımızla birlikte bunu başardık, emeği geçen herkese teşekkür ederim.” dedi.
Medine Prens Mohammed Bin Abdülaziz Havalimanı Amerikan Yeşil Binalar Konseyi (USGBC) tarafından LEED Altın ile sertifikalandırılan Avrupa ve Ortadoğu’daki ilk, dünyada ise sekizinci havalimanı olarak yer alıyor. (Tavhavalimanlari.com.tr)
İlgili Haberler

Transaero'nun tüm yolcularını artık Aeroflot taşıyacak
Aeroflot, çoğunluk hissesini satın aldığı Transaero'nun yolcularının taşıma konusunda üstüne düşen tüm yükümlülükleri yerine getireceğini açıkladı.

THY'den polis ve askere süper indirim
Türk Hava Yolları (THY), subay, astsubay, asker ve polislere Kurban Bayramı süresince yapacakları seyahatlerde yüzde 50 indirim sağlayacak.

Pilotların grevi mahkeme kararıyla durduruldu
Alman Hava Yolları Lufthansa, pilotlarının grevini mahkeme kararı ile durdurdu

THY'deki 59 yabancı pilot istifa etti
Kadrosunda 700'den fazla yabancı pilot bulunan Türk Havayolları'nda 59 pilot istifa etti.

Uçaktaki yangın panik yarattı
Las Vegas'ta havalimanından kalkış sırasında motoru yanan British Airways uçağı korku dolu anlar yaşattı.

Germanwings'ten grev açıklaması!
Alman Pilot Sendikası'nın yapacağı grevden Germanwings uçuşlarının etkilenmeyeceği belirtildi.
