Alanya Cumhuriyet Başsavcısı Yasin Emre tarafından yapılan yazılı açıklamaya göre; dün Alanya İlçe Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Grup Amirliği'nde ifade veren İran vatandaşı M.F., ülkesinde dedesinden miras kalan, Fransız ressam Henri Matisse'nin tablosunun birtakım planlarla, tehditle ve silah zoruyla elinden alındığını iddia etti. M.F., olayla ilgili Y.E., emekli polis memuru M.Y., kafasına silah dayayarak kendisini zorla araca bindirdiği öne sürülen K. ile arkadaşı İranlı A.M.V.'den şikayetçi oldu.
Savcılıktan alınan arama kararıyla harekete geçen KOM ekipleri, adresleri tespit edilen şüpheliler Y.E. ve M.Y.'yi gözaltına alındı. Şüphelilerin adreslerinde yapılan aramada, söz konusu tablo da ele geçirildi. Ekipler, olayla ilgili 2 şüphelinin de yakalanması için çalışma başlattı. Gözaltındaki Y.E. ve M.Y.'nin işlemlerinin ardından adliyeye sevk edileceği belirtildi.
Fransız ünlü ressam Henri Matisse'ye ait tablonun değerinin yaklaşık 12 milyon dolar olduğu kaydedildi.
İlgili Haberler

Ünlü turizm merkezi yeni yılı bir ay sürecek festivalle karşılayacak
Marmaris Belediyesi, ülke çapında daha önce hiç yapılmamış bir festivali hayata geçirmeye hazırlanıyor.

Alman arkeologlardan Gaziantep'teki antik kentte keşif
Münster Üniversitesi'nden araştırmacılar, Antep'teki Dülük antik kentinde 1800-1900 yıllık bir Roma hamam ve kilisesi keşfettiklerini duyurdu.

Antalya’da Andrey Karlov’a özel sergi açıldı
Rusya’nın terör kurbanı olan eski Türkiye Büyükelçisi Andrey Karlov’a özel “Sovyet Diplomasisi Tarihi” sergisi, Cumartesi günü Antalya’da Sosyalist Yaşam Müzesi’nde açıldı.

Dünyanın ilk akıl hastanesine defineci darbesi
Türkiye’nin önemli turizm merkezlerinden Kapadokya bölgesinde dünyanın ilk akıl hastanesi olarak bilinen Aya Maryeros Manastırı definecilerin uğrak yeri oldu.

1700 yıllık Ayasofya'ya cam kapı taktılar
Bursa'nın İznik ilçesindeki tarihi Ayasofya Orhan Camii'ne, restorasyon çalışmaları kapsamında, monte edilen cam kapı ve buzlu camlar, tepkilere neden oldu.

BTİOYO Müzesi, turizmcilerin öğrencilik anılarını sergiliyor
Balıkesir Üniversitesi’ne bağlı Turizm Fakültesi 43 yıllık geçmişini, kurduğu BTİOYO müzesi ile yeni kuşaklara aktarıyor.
