Konuşmasında Belek’te 2016 yılında yüzde 35 düşüş olduğunu belirten Öztürk, “Son bir aydır yavaş yavaş hareketlenen bir rezervasyon akışı var. Hiç gelmeyiz diyen ülkelerden rezervasyonlar başladı. Bu turizmin geleceği ile ilgili rezervasyonların devam edeceğini gösteriyor” dedi.
Turistlerin gelmemesi ile ilgili politik nedenler öne sürüldüğünü belirten Öztürk, “Bence turistlerin gelmemesindeki en önemli etken terördür” dedi. Öztürk şöyle konuştu: “Politik nedenler hep ön plana çekiliyor. Bence turizmde en önemli etken terördür. Antalya’ya bakınca Avrupa’nın hiçbir ülkesinden daha fazla terör olayı oluyor diyemeyiz. Bundan sonra da Antalya’da umarım bir terör olayı olmaz. Buradan bu konuda destek verenlere teşekkür ediyoruz. Güvenli bir şehir Antalya. Avrupa’nın hemen hemen bütün şehirlerinden daha güvenliyiz. Otel bakımından en uygun fiyatlar ve en iyi hizmet bizde. Neden turist gelmiyor? Neden turist sayısı azaldı?”
Fikret Öztürk, her şeyi devletten beklememeleri gerektiğini söyledi. “Bir şeyler yapmak zorundayız” diye konuşan Öztürk, “Her şeyi devletten beklersek yol alamayız. Bentour geçtiğimiz günlerde Antalya’ya Avrupa’dan 700 acenteci getirdi. Ayrıca 10 yabancı basın mensubu da geldi. Biz turizmciler olarak bu gelen misafirlere karşı özellikle basın mensupları ile dirsek teması kurmalıyız. Belek’te 50 civarında otel var. Bizim harcadıklarımıza bakarsak bir yılda 500 bin dolar ile 4 milyon dolar arasında para harcıyoruz. Gelin her otel 500 yüz bin dolar harcayıp basın ile dirsek teması kuralım. Güç birliği yapalım, para harcayalım. Ama 5 bin dolar verin desek kimse gelmez. Bu sene her otelin ciddi para kaybı var. Bunu önlemenin tek yolu Avrupa’da Türkiye ve Antalya’yı tanıtmaktır. Antalya’da terör olmadığını göstermemiz lazım. Terör azaldığı zaman gelen turist sayısının artacağına inanıyorum. Terörün bitmesi için elimizden ne geliyorsa destek olmalıyız. Devletimiz terörün üzerine gidiyor. İnşallah terörizm azalır ve turizm tekrar canlanır. Hep birlikte hareket etmeliyiz” şeklinde konuştu.
İlgili Haberler

Regnum The Crown ve Regnum Carya’dan uzun konaklamalara farklı bakış
Regnum; uzun dönem konaklamayı tercih edenlere özel tasarladığı Second Home paketi ile oteli adeta konukların ikinci evleri haline getiriyor.

Regnum The Crown, Forbes Global’de
Dünyanın en önemli iş dünyası dergisi Forbes Global’in seyahat editörü Lewis Nunn, geçtiğimiz günlerde resmi açılışı yapılan Türkiye ve Antalya’nın en yeni...

Regnum’un yeni oteli Regnum the Crown, kapılarını 2025'te açacak
Öztürk Şirketler Grubu, Regnum Carya ile başlayan turizm yatırımlarına devam ediyor.

Cihan Kalaycı, Regnum Carya’nın Satış ve Pazarlama Direktör Yardımcısı oldu
Antalya’nın gözde turizm merkezi Belek’te yer alan Regnum Carya Golf & SPA Resort’ün Satış ve Pazarlama Direktör Yardımcılığı görevine Cihan Kalaycı getirildi.

Regnum Carya, dünyaca ünlü yıldızları ağırlamaya devam ediyor
Dünyaca ünlü İngiliz şarkıcı Dua Lipa, 'Regnum Live in Concert' kapsamında Türkiye'deki ilk konserini Antalya'nın Serik ilçesindeki Regnum Carya Golf & SPA Resort’te verecek.

Efsane şarkıcı Tom Jones, Antalya'daki ünlü otelden ne istedi?
Efsane şarkıcı Tom Jones, 30 Temmuz akşamı Regnum Carya sahnesinde vereceği konser öncesi motivasyonunu yükseltecek ilginç isteklerde bulundu.

