Turizm Haberleri
TT29 Eylül 2026 Salı
TT29 Eylül 2026 Salı
Tourism Today haber arşivi 2016

Otel dolulukları yüzde 40'lara geriledi

2 dk okuma

Türkiye turizmi art arda yaşanan terör saldırıları nedeniyle zor günler geçiriyor. Son olarak cumartesi günü İstanbul'un en kalabalık yerlerinden biri olan İstiklal Caddesi'nde meydan gelen canlı bombalı terör eylemi de turistleri korkuttu. Birçok turist tatilini yarıda kesip İstanbul'dan ayrılma kararı aldı. Saldırının yaşandığı Taksim bölgesindeki otellere yapılan rezervasyonlar da iptal edildi. Patlamanın ardından yapılan rezervasyonların yaklaşık yüzde 80'inin iptal edildiği bilgisi geldi.

TURİSTLER PANİK HAVASIYLA OTELLERİ TERK ETTİ

Meydan Gazetesi'nden Abdulkadir Çalgın'ın haberine göre, Taksim'deki otellerden birinde çalışan bir görevli, saldırı sonrası turistlerin tam bir panik havasında otellerini terk ettiğini ve bununla birlikte doluluk oranının yüzde 40'lara gerilediğini ifade etti. Bir başka görevli ise "Sultanahmet ve Ankara patlamalarıyla turist sayısında önemli bir kayıp yaşıyorduk. Taksim'deki patlamayla beraber bu oran yüzde 70'lere doğru geriledi. Önceki gün patlama nedeniyle birçok turist otelimizi terk etti. Şu an yalnızca Arap müşterilerimize hizmet veriyoruz. İşler durma noktasına geldi ve bu oranın yaz aylarında daha da artacağından endişe ediyoruz" ifadelerini kullandı.

Türkiye'nin turizm geliri, 2015'te bir önceki yıla göre yüzde 8.3 azalarak 31 milyar 464 milyon 777 bin dolara geriledi. 2016'nın Ocak ayı verileri bu yıl kaybın daha da artacağını söylüyor. Türkiye'ye gelen yabancı turist sayısı 2016 yılı Ocak ayında bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 6.4 azaldı. Bu rakamlara göre toplam 36 milyon olan turist sayısının ise bu yıl en az yüzde 35 azalacağı tahmin ediliyor. Terör olayların artması halinde ise bu rakam daha da yukarılara çıkabilir.

KategoriOtel
EtiketlerLaraAnkara
Bu haberi paylaş

İlgili Haberler

Tourism Today haber arşivi 2016
Otel

Martı Grubu'ndan flaş açıklama

Martı Grubu, Kamu Aydınlatma Platformu'na gönderdiği yazıda Martı Istanbul Hotel'in akıbetiyle ilgili bina sahibi Ciner Holding ile yeni bir protokol için görüşmelerin yapılacağını açıkladı.

Tourism Today haber arşivi 2016
Otel

Hangi oteller 2016’da daha az zarar görecek?

Alva Donna Hotels Genel Koordinatörü Şevket Bilen, finans ihtiyacı minimumda olan güçlü markalar ile birinci bantta yer alan otellerin bu kriz ortamından daha az zarar göreceğini söyledi.

Tourism Today haber arşivi 2016
Otel

Antik limana 5 yıldızlı otel

Alanya’da iki bin yıldan daha eski tarihe sahip liman, beton yapılarla yok edildi. Otel inşaatının yükseldiği alanda kültürel yıkım devam ediyor.

Tourism Today haber arşivi 2016
Otel

Avrupalı tatilciler Türkiye’yi tercih edecek

Turizmde bir karamsarlık olduğunu ancak Avrupalı turistin Türkiye’yi seçeceğine inandığını söyleyen Hüseyin Aydoğan, Türkiye’nin turizmde alternatifi olmayan bir ülke olduğunu söyledi.