Sözcü gazetesinden Özlem Güvenli'nin haberine göre, Sevil Sabancı'nın başkanı olduğu Melisa Binicilik Turizm ve Dış Ticaret'in mülkiyetinde bulunan İstinye'deki yaklaşık 28 bin metrekarelik araziye otel yapmak için 2010 yılından beri birçok girişim oldu. Arazi 2013 yılında Bakanlar Kurulu kararı ile “İstinye Turizm Merkezi” sınırlarına dahil edildi. Ancak İBB, otel için izni 22 Temmuz 2016'da verdi. Yapılan plan değişikliğine göre araziye 9.5 metre yüksekliğinde yani 3 katlı turizm tesisleri, bodrum katlarına ise restoran, bar, kafeterya yapılacaktı.
Ancak plan değişikliği söz konusu alanın “Boğaziçi geri görünüm” ile “turizm alanı” sınırlarında bulunması ve diğer teknik nedenlerle yeniden değerlendirilmek üzere 9 ay sonra tekrar Büyükşehir Belediye Meclisi'ne iletildi. Değerlendirme nisan ayı meclis oturumunda yapıldı. Kurumlardan gerekli görüş alınmadığına karar verildi. Böylece erilen otel izni durdurulmuş oldu.
İlgili Haberler

Okyanusun ortasına otel yaptılar
Amerika'nın Kuzey Carolina Sahili'nden 55 kilometre uzaklıkta yer alan Frying Pan Kulesi, uçsuz bucaksız manzarası ile ilginç bir otel deneyimi sunuyor.

Park Inn by Radisson, Türkiye’de ikinci otelini açacak
Dünyanın orta ölçekli otel markalarından Park Inn by Radisson, Samsun'da açılıyor. Otel, Türkiye'de yapım aşamasında ve faaliyette olmak üzere markanın bu yıl Türkiye'de açılan ikinci oteli olacak.

Kuleli Askeri Lisesi otel mi olacak?
15 Temmuz Hain Darbe girişiminin ardından askeri okulların kapatılmasıyla birlikte ne olacağı merakla beklenen Kuleli Askeri Lisesi'nin akıbeti belli oldu.

Otellerde doluluklar arttı
Mart ayında otel dolulukları, yerli şirketlerin toplantı ve etkinlik trafiğindeki artış ve Nevruz dolayısıyla İran pazarındaki hızlanma sayesinde yüzde 5.3 yükseldi.

LUX* Bodrum görücüye çıktı
MYC Partners’ın 70 milyon dolarlık yatırımıyla hayata geçirilen, LUX*’ın Avrupa’daki ve Türkiye'deki tek tesisi LUX* Bodrum Resort & Residences cemiyet ve iş dünyasına özel düzenlenen bir davette…

Regnum Carya ve Land of Legends’tan önemli işbirliği
Antalya Belek’teki Regnum Carya Golf&Spa Resort, misafirleri için spor, dünya lezzetleri, dinlenme ve eğlence dolu tatil deneyimine, Land of Legends işbirliği ile birlikte sınırsız macerayı da ekledi.
