











Kapadokya'nın başkenti olarak adlandırılan Göreme, yeni bir otel ile Türkiye turizmine hizmet vermeye devam ediyor. Geçtiğimiz senenin sonunda hizmet vermeye başlayan Han Cave Cappadocia, Göreme'nin yeni yüzü oldu.
Uzun yıllar Kapadokya turizmi içinde seyahat acentesi olarak yerli ve yabancı turistlere ATV, Safari ve Balon turları sunan Vehbi Köse, konaklama sektöründe de yer almak isteyince 2023 yılının başında Göreme'nin merkezinde otelini hayata geçirmek için ilk kazmayı vurdu. Yoğun ve uzun bir çalışmanın sonucunda Han Cave Cappadocia'nın kapılarını geçtiğimiz sene Ekim ayında açan Vehbi Köse, oteli ile Kapadokya’nın yeni yüzü olmak istiyor.
Tourism Today Haber Müdürü Tuncay Sevin'e otelini ve hedeflerini anlatan Vehbi Köse, "Han Cave Cappadocia Hotel, eski ve otantik Göreme köyünün merkezinde yer alıyor. Otel, köyün ötesindeki vadilerin ve köy merkezinin manzarasını sunuyor. Otelin inşasından önceki bina ve yapı, 8. yüzyılda Roma zulmünden kaçan ilk Hıristiyanlara kadar uzandığı bilinmektedir" dedi.
Otelin Kapadokya ve Anadolu’nun izlerini taşıyan el yapımı çanak, çömlek ve seramik objelerle dekore edilmiş farklı odaları bulunduğunu ifade eden Köse, "Merkezi bir konumda bulunan Han Cave’de şu anda 11 oda ve bir kahvaltı salonu bulunuyor. Bazı odalarımız mağaraların içine oyulduğu için çok eşsiz" şeklinde konuştu.
Otel yatırımı yaptıkları için mutlu olduklarını belirten Vehbi Köse, otelcilikteki amaç ve hedeflerini şöyle anlattı: "Turizm sektöründe uzun yıllardır bulunduğumuz için dünyanın dört bir yanından arkadaş ve dostlar ediniyoruz. Bunu konaklama sektörüne taşıyarak bu ilişkileri güçlendirip, ağırladığımız misafirlerin unutamayacağı bir otel olmak istiyoruz. Konaklayan her misafirimizin yıllar sonra bile bizim otelimizi tercih etmelerini amaçlıyoruz. Kapadokya’da farklı bir mimari ve estetiğe sahip nadir otellerdeni biriyiz. Bu yüzden Kapadokya’nın yeni yüzü olma yolunda ilerliyoruz."
İlgili Haberler

Pamela Tito, Swissôtel Büyük Efes İzmir’in Otel Müdürü oldu
Pamela Tito, Swissôtel Büyük Efes, Izmir Otel Müdürü pozisyonuna atandı.

Rixos Hotels'in Türkiye'deki bütün otelleri ödül aldı
Rixos Hotels'in Türkiye'deki bütün otelleri, Booking.com Traveller Review Awards 2025 ile onurlandırıldı!

Habip Çabuk, Noxinn Deluxe Hotel'in Genel Müdür Yardımcısı oldu
Mayıs 2021 yılında Noxinn Deluxe Hotel'de F&B Müdürü olarak görev yapmaya başlayan Habip Çabuk, Genel Müdür Yardımcılığına atandı.

Limak Lara Deluxe Hotel’den Turuncu Bayrak ile gıda israfına karşı farkındalık
Sürdürülebilirlik alanında öncü çalışmalara imza atan Limak International Hotels & Resorts bünyesindeki Limak Lara Otel, Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü (FAO) ve Tarım ve Orman Bakanlığı…

Radisson, 300'den fazla proje ile 2024’ü rekor yılı olarak tamamladı
Radisson Otel Grubu, 2024 yılında marka portföyüne yaklaşık 40.000 anahtar ekleyerek rekor kırdığını, ve dünya çapındaki varlığını daha da güçlendirdiğini bildirdi.

Karia Bel’ Hotel’in Execuvite Chef’i Kaan Atasoy oldu
Türkiye’nin gözde turizm merkezlerinden Marmaris’te yer alan Karia Bel’ Hotel’in Execuvite Chef’i Kaan Atasoy oldu.

