Dünyanın en zengin ismi Jeff Bezos'un e-ticaret devi Amazon'un Türkiye'ye geleceği bir süredir konuşuluyordu. Yaz aylarında başlamayı planladığı Türkiye operasyonlarını bir süre bekleten Amazon, diğer yandan da İstanbul'dan eleman arayışına girmiş ve satış ve pazarlama pozisyonları kapsamında iş ilanlarını yayınlamıştı.
Bu sabah ise amazon.com.tr'ye girenler siteye erişim sağlayabildiği gibi Amazon'un Türkiye'ye özel mesajını görüyor. Mesajda kısaca şu satırlara yer veriliyor:
"Amazon.com'un kurulduğu 1995 yılından bu yana Türkiye'deki yüz binlerce müşterimiz, dünyanın dört bir yanındaki Amazon mağazalarından milyonlarca ürün sipariş etti. Bugün Türkiye'deki müşterilerimizin Amazon alışveriş deneyimlerini zenginleştirecek olan Amazon.com.tr'nin açıldığını duyurmanın gururunu yaşıyoruz."
Piyasa değeri 1 trilyon dolara ulaşan Amazon'un bu yılın ikinci çeyreğindeki net karı, şirket tarihinde bir çeyrekte elde edilen en yüksek rakam olmak üzere 2,5 milyar dolar olmuştu.
İlgili Haberler

Ay yolculuğu yapacak ilk turist belli oldu
Uzaya turist olarak gidecek ilk yolcu bellli oldu. Elon Musk'ın SpaceX şirketi, 42 yaşındaki Japon milyarder Yusaku Maezawa'yı turist olarak Ay'a götürecek.

Yapay Zeka, turizm sektörünü nasıl etkileyecek?
Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından yürütülecek Tanıtım Akademisi'nin ilk eğitim etkinliği, 27 Eylül Dünya Turizm Günü'nde Milli Kütüphane'de gerçekleştirilecek.

Ay'a gidecek turist belli oldu!
SpaceX, Ay'a göndereceği ilk uzay turistlerini önümüzdeki günlerde açıklayacak. Turistler şirketin Mars'a insan taşımak için tasarladığı BFR roketiyle taşınacak.

Online oda satışında pazarlık dönemi başladı
Rezervasyonların giderek daha fazla online ortama kayması, bu alanda yeni fikirleri de beraberinde getiriyor.

Turizmde küresel rekabet için 4.0 devrimi şart
TÜRKONFED Başkanı Orhan Turan, dijital dönüşüm sürecinin, vakit kaybetmeden bacasız sanayi olan turizmde de başlatılması gerektiğini söyledi.

Dijital dönüşümü sağlayan oteller gelirini artıracak!
Türkiye’nin ilk ve tek turizm sektörüne ait dijital odaklı satış ve pazarlama etkinliği olan Antalya Dijital Zirvesi, CRM Medya tarafından 10 Ekim Çarşamba günü 3. kez Antalya Su Otel’de…
