Çılgın CEO Elon Musk, NASA'nın 1972'deki Apollo 17'sinden bu yana Ay'a ilk turistik ziyareti yapacağını açıklamıştı. Musk'ın deyimiyle "Gezegenlerarası Taşıma Sistemi" ile gerçekleştirilecek seyahatin 2023 yılında gerçekleşmesi planlanıyor. Musk dün gerçekleştirdiği toplantıda ilk turistin Japon iş adamı Yusaku Maezawa olduğunu açıkladı. Maezawa, geçtiğimiz yıl ressam Jean-Michel Basquiat'ın tablosuna 110,5 milyon dolar ödeyerek medyada yer bulmuştu.
Sanata düşkün iş adamı yanında 6 sanatçıyı da alacağını ve onların bu ziyaret için para ödeyemeyeceğini açıkladı. Maezawa, sanatçıları Ay'a götürmesi ile ilgili olarak "Bu insanlar Ay'a döndüklerinde bir şeyler yaratacak ve bu tüm insanlığa ilham olacak" dedi. Musk, Maezawa'nın ödemeyi peşin olarak yaptığını açıkladı ancak fiyatı konusunda bir bilgi vermedi. Ay'a ziyaret şu an için daha hazırlık aşamasında ancak Maezawa sorun olmaması durumunda Ay'a giden ilk turist ve ilk Japon olacak. Ay'ı şu ana kadar 24 kişi ziyaret etmişti ve hepsi Amerikandı.
İlgili Haberler

Amazon Türkiye resmen açıldı
E-ticaret devi Amazon bugünden itibaren resmen Türkiye pazarına girdi. Amazon.com.tr adresine girenler uzunca bir mesajla karşılaşıyor ve alışveriş yapabiliyor.

Yapay Zeka, turizm sektörünü nasıl etkileyecek?
Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından yürütülecek Tanıtım Akademisi'nin ilk eğitim etkinliği, 27 Eylül Dünya Turizm Günü'nde Milli Kütüphane'de gerçekleştirilecek.

Ay'a gidecek turist belli oldu!
SpaceX, Ay'a göndereceği ilk uzay turistlerini önümüzdeki günlerde açıklayacak. Turistler şirketin Mars'a insan taşımak için tasarladığı BFR roketiyle taşınacak.

Online oda satışında pazarlık dönemi başladı
Rezervasyonların giderek daha fazla online ortama kayması, bu alanda yeni fikirleri de beraberinde getiriyor.

Turizmde küresel rekabet için 4.0 devrimi şart
TÜRKONFED Başkanı Orhan Turan, dijital dönüşüm sürecinin, vakit kaybetmeden bacasız sanayi olan turizmde de başlatılması gerektiğini söyledi.

Dijital dönüşümü sağlayan oteller gelirini artıracak!
Türkiye’nin ilk ve tek turizm sektörüne ait dijital odaklı satış ve pazarlama etkinliği olan Antalya Dijital Zirvesi, CRM Medya tarafından 10 Ekim Çarşamba günü 3. kez Antalya Su Otel’de…
