OTA'ların uygulamakta olduğu yüksek komisyonlar nedeniyle, seyahat piyasasının yeni oyunculara ihtiyac hissetmesiyle birlikte, 2014 yılında Bidroom kuruldu. Bidroom Kurucuları, Michael Ros ve Casper Knieriem: “Devrimci kavram, otelciler arasında çok benimsendiği için, topluluğumuzun üye sayısı hızla arttı. Kredi kartı şirketi Visa ile yaptığımız yoğun işbirliğinin de kısmi desteği sayesinde, şirketimiz artık pazarda önemli bir oyuncu haline geldi ve biz bir sonraki adıma hazırız. Bu profesyonelleri bir araya getirmek suretiyle, OTA pazarını sarsarak, daha adil hale getirme misyonumuzu daha da belirginleştirebiliriz” dediler.
Tolmeijer, Monako ve Stoffers, Apollo Otelleri’nin kurucu ortakları olarak uluslararası otel sektöründe atılımlarını gerçekleştirdiler ve bu yaz Apollo Otelleri’ni Fattal Otellerine başarılı bir satışla devretmiş oldular. Yapılan açıklama şöyle: “Yeni Yönetim Kurulumuzda, Bas Tolmeijer, Bidroom'un CEO'su rolünü üstlenecektir. Otel işletmeciliğindeki uzun yıllara dayanan deneyimlerimizden şunu biliyoruz ki, OTA'ların artan yükümlülükleri, talepleri ve komisyonları otel işletmecilerinin omuzlarında çok baskı yaratmaktadır. Gezginler ve oteller için gerçek anlamda fark yaratabileceğimiz ve Bidroom topluluğunun küresel büyümesini teşvik edebilecek bir ekiple birlikte çalışmayı heyecanla bekliyoruz.”
Beş üyeli kurulun oluşumu şöyle; Michael Ros (Chief Operating Officer) tüm operasyonlardan sorumlu olarak, Casper Knieriem (Chief Development Officer) uluslararası gelişmeden sorumlu olarak, John Stoffers (Chief Financial Officer) mali işlerden sorumlu olarak, Francesco Monaco (Chief Commercial Officer) ticari stratejiden sorumlu olarak ve Bas Tolmeijer (CEO) İcra Kurulu Başkanı olarak.
İlgili Haberler

Dijital dönüşümü sağlayan oteller gelirini artıracak!
Türkiye’nin ilk ve tek turizm sektörüne ait dijital odaklı satış ve pazarlama etkinliği olan Antalya Dijital Zirvesi, CRM Medya tarafından 10 Ekim Çarşamba günü 3. kez Antalya Su Otel’de…

Online oda satışında pazarlık dönemi başladı
Rezervasyonların giderek daha fazla online ortama kayması, bu alanda yeni fikirleri de beraberinde getiriyor.

iPhone telefon, sahibine otel odası kiraladı
Günümüzün en güvenli elektronik cihazlarından biri olarak bilinen ve turizmcilerin de en fazla tercih ettiği akıllı telefon iPhone, oldukça ilginç bir olaya karıştı.

Facebook’ta hırsızlık: 30 milyon kullanıcının…
Facebook, tarihindeki en büyük siber saldırıyı yaşadığını açıklayarak, hackerların yaklaşık 30 milyon kullanıcısının telefon ve e-posta bilgilerini çaldığını duyurdu.

Yapay Zeka, turizm sektörünü nasıl etkileyecek?
Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından yürütülecek Tanıtım Akademisi'nin ilk eğitim etkinliği, 27 Eylül Dünya Turizm Günü'nde Milli Kütüphane'de gerçekleştirilecek.

Ay yolculuğu yapacak ilk turist belli oldu
Uzaya turist olarak gidecek ilk yolcu bellli oldu. Elon Musk'ın SpaceX şirketi, 42 yaşındaki Japon milyarder Yusaku Maezawa'yı turist olarak Ay'a götürecek.
