Webius Digital Marketing Solutions’tan yapılan açıklamaya göre online hizmet veren seyahat acentaları otellere ait sosyal medya sayfaları açarak iletişim bilgileri bölümünden kendi web sitelerine yönlendiriyor. Online seyahat acentası böylece kendi web sayfalarına trafik sağlayıp satış yapıyor.
Konu hakkında açıklamalarda bulunan Webius Digital Marketing Solutions’ın sahibi Murat Gencer, “Son günlerde bünyesinde birçok seyahat acentesi bulunan bir grubun otellere ait sosyal medya sayfaları açıp bu sayfalar üzerinde iletişim bilgisi olarak kendi web sitelerini verdiğine şahit oluyoruz. Amaçları sosyal medya ve Google, Yandex, Bing gibi arama motorları aramalarında üst sıralara çıkarak kendi web sitelerine trafik sağlamak ve satış yapmak” dedi.
Açıklamalarına devam eden Gencer, “Otelinizin tam adıyla bir facebook check-in yeri açılıyor. Burada iletişim bilgisi kısmına OTA’daki otelinizin linki veriliyor. Yüksek komisyonlarla satış alınıyor, sosyal medya ve arama motorlarıyla optimize olunuyor. Hem otelinizin ününden ve sizlerin sosyal medya çabalarından faydalanıyorlar hem de Google Adwors ve Yandex Direct marketing giderlerini az da olsa düşürülmüş oluyor” diye konuştu.
Murat Gencer, otellerin bu uygulama ile itibar da kaybettiğini söyledi. Gencer, “Kayıp sadece yüksek komisyonlarda ya da online gelir kaybınızla sınırlı değil, aynı zamanda itibar da kaybetmiş oluyorsunuz. Zira açılan bu check-in yerlerinde dileyen dilediği sözel ve görsel içeriği paylaşabiliyor, bu sayfalar misafirlerinizden mesaj bile alıyor. Kurumsal sayfanın büyümesini engelleniyor. Otellerimiz içerisinde ciddi marketing bütçeleri ayırmış olanların bile birden çok sosyal medya sayfaları ve bu sayfalarda gerekli gereksiz içerikler bulunuyor. Malum özellikle sosyal medya yönetimini bilen ve etkili sosyal medya yönetimi yapan reklam ajansı ya da personel yok gibi. Bu anlamda Webius tüm otelcilik sektörü kuruluşlarıyla iş birliği yapmaya ve yılların birikimi know-how tecrübelerini paylaşmaya hazır” şeklinde konuştu.
İlgili Haberler

Arçelik yeni 4K Ultıma serisi ile üstün görüntü teknolojisi sunuyor
Arçelik’in üstün görüntü teknolojisiyle tasarladığı 4K Ultima serisindeki televizyonlar, izleyenlere daha canlı renk ve daha akıcı görüntü sunuyor.

Türkiye'nin yüzde 51'i otel rezervasyonunu cepten yapıyor
Hotels.com’un Mobile Travel Tracker araştırması, Türk gezginlerin otel rezervasyonu yaparken misafir yorumlarına fiyattan daha fazla önem verdiğini ortaya çıkardı.

Ucakbileti.com adını değiştirerek, markasını yeniledi
Ucakbileti.com'un 'küresel hedefler' doğrultusunda markasını Hepfly olarak yenilediği açıklandı.

Babalar Günü'nde en iyi hediye kablosuz kulaklık
Sennheiser’ın müzik zevkini özgürce yaşatan Momentum Wireless aktif gürültü engelleme teknolojili kulaklığı her Babalar Günü’nde farklı ve kalıcı bir hediye arayışında olanları hedefliyor.

Uzmanlardan turizm şirketlerine siber saldırı uyarısı
Uzmanlara göre, siber suçlar seyahat sektörünü en çok tehdit eden unsurlarlardan biri haline geldi.

Almanlar online seyahate ilgi göstermeye başladı
Klasik acenteliğin son derece önemli olduğu Almanya'da online seyahat giderek gelişiyor, ancak paket turlarda ağırlık yine klasik acentelerde...
