İstanbul Beyazıt’ta, Çin yönetiminin işkence yaptığı öne sürülen Doğu Türkistan’daki Müslümanlara destek olmak için Ramazan ayında yürüyüş yapan bir grup, Güney Koreli turisti Çinli sanıp dövmüşlerdi. Bu olaydan sonra birçok Koreli turist, yaptırdıkları otel rezervasyonlarını iptal ettirdi. Bu durumdan, tarih ve kültür merakı olan Güney Koreli turistlerin yoğun olarak geldiği İzmir ve çevresindeki turistlik tesisler de etkilendi.
İzmir’de çoğunlukla Güney Koreli, Çinli ve Taylandlı müşteri potansiyeli olan Olimpiyat Oteli’nin işletmecisi turizmci Arda Oğlakçı, geçen ay yaşanan üzücü olaydan sonra, Korelilerin kendi otellerinde de daha önce yaptıkları rezervasyonları iptal ettirdiğini belirterek, "Bu küskünlük uzun sürmedi. İptal edilen rezervasyonlar hem benim hem de diğer otellerde yeniden yaptırıldı. Şu anda İzmir’e özellikle genç Koreli akını var.
Kentte en az dört gün geçiriyorlar. İki gün kent içinde geziyorlar, diğer iki gün de Efes, Meryemana, Kuşadası ve Pamukkale’ye gidiyorlar. Her zamanki gibi onlara en iyi hizmeti sunup, otelimizde misafir ediyoruz. Bir daha bu tür üzücü olayların yaşanmamasını istiyorlar. Her fırsatta biz Türkleri çok sevdiklerini dile getiriyorlar" dedi.
İlgili Haberler

Kapadokya'da balonlar şehitler için havalandı
Türkiye’nin en önemli turizm merkezlerinden biri olan Kapadokya’da, sıcak hava balonları şehitler için havalandı.

Yat Markaları Marmaris’e Demir Attı
Deniz Yatçılık tarafından dördüncüsü düzenlenen Deniz Festivali Absolute, SeaRay ve Dominator gibi yat sektörünün önde gelen lüks markalarını Marmaris Palace Beach’te biraraya getirdi.

Aquapark'ta şok ölüm
Turizm cenneti Bodrum'da bulunan bir aquaparka annesi ile beraber eğlenmeye giden 10 yaşındaki çocuk su kaydırağından kaydığı havuzda boğularak öldü.

Bodrum'un yeni gözdesi açıldı
Bembeyaz kumu, denizin içine uzanan iskelesi ile 2400 m2 alan üzerine konumlanan The Club Beach By Bodrum Ramada, Bodrum da hizmete açıldı.

Bisikleti ile Avrupayı turladı Türkiye'de araba çarptı
Almanya'dan bisikletiyle tura çıkan ve yaklaşık 3 bin 500 kilometre pedal çeviren turiste Tekirdağ’ın Çerkezköy ilçesinde otomobil çaptı. Yaralanan turist hastaneye kaldırıldı.

Uçan balıktan düşen turist hayatını kaybetti
Antalya’nın Kemer ilçesinde, 'fly fish-uçan balık' adlı şişme deniz yatağından düşen Rus kadın hayatını kaybederken kızı ise yaralandı.
