Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından 18 Kasım 2015 Tarih ve 29536 sayılı Resmi Gazete’de yayınlanarak Yürürlüğe giren Çevresel Gürültünün Değerlendirilmesi ve Yönetimi Yönetmeliği hükümleri çerçevesinde hem Üyeleri, hem Konaklama Sektörü hem de bölge yaşayanı için önemli bir girişimde bulunan GETOB; Gürültü Seviyesi Ölçümlerini ve Raporlamalarını yaptırmak üzere anılan Bakanlık tarafından Akredite edilmiş olan MEGALAB firmasıyla anlaşarak üyelerinin topluca ve gecikmeye maruz kalmadan hizmet almasını sağlamış oldu.
Konuyla ilgili açıklamada bulunan GETOB Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Bülbüloğlu şunları söyledi: “2872 Sayılı Çevre Kanunu ve bu kanuna istinaden çıkartılan Çevresel Gürültünün Değerlendirilmesi ve Yönetimi Yönetmeliği hükümleri çerçevesinde ister canlı Performansla solist, ister müzik seti, ister amfiye bağlı müzik cihazları marifetiyle yapılan tüm müzik yayını için İlgili kurumdan izin almadan hiçbir şekilde müzik yapılamayacağı yasal bir zorunluluk olmuştur.Dolayısıyla tüm işletmeciler Gürültü Seviyesi Ölçümlerini ve Raporlamalarını yaptırarak Belediyelerden veya Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüklerinden Müzik yapmak için izin belgesi almak durumunda kalmışlardır.
Bizler konaklama sektörü olarak gürültü değil müzik yapılmasının niteliği arttıracağını bildiğimiz için öncelikle üyelerimizi bilinçlendirmek için çalışmalarımıza başladık ve Gürültü Seviyesi Ölçümlerini ve Raporlamalarını yaptırmanın aynı zamanda yasal zorunluluk olduğunu üyelerimizle paylaştık. Ardından bu konuda Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yetkilendirilmiş firmalarla görüşmelerde bulunduk ve Üyelerimiz için en uygun şartları sağlayan MEGALAB firmasıyla anlaşarak bu konuda işbirliği sözleşmemizi imzaladık. Üyelerimize de MEGALAB firmasıyla çalışmalarını öneriyoruz.
Böylece üyelerimiz yasa hükümlerini yerine getirdiğinden cezai yaptırımlarla uğraşmayacaklardır. İşletmeler gürültü değil müzik yapılacağı için bölgemiz bu konuda daha nitelikli hale gelecektir. Bölge yaşayanları da kısman de olsa daha az gürültüden kurtulmuş olacaktır. Bu faydaları topladığınız zaman sektör olarak olumlu bir çalışmaya imza atmış oluyoruz.
Cafe, Bar, Disco, Restaurant gibi müzik yapılan tüm işletmelerin de aynı hassasiyeti göstererek yasa hükümlerine uymalarını bekliyoruz” dedi.
Marmaris Belediyesi’nin mevcut uygulamalarına göre alınan Müzik izinleri 3 yıl süreyle geçerli olacak. Yasaya uymayanlara ve Müzik İzni almayanlara 25 bin TL’ye kadar İdari Para Cezası uygulanacağı tekrarında ise bu cezanın katlanarak gönderileceği alınan bilgiler arasında.
İlgili Haberler

Türkiye’nin en büyük Hilton Garden Inn oteli açıldı
Hilton’un orta ölçekli pazarda hizmet veren ödüllü markası Hilton Garden Inn, Türkiye’deki en yeni oteli Hilton Garden Inn İstanbul Ümraniye’yi açtı.

Alparslan Delibaşı, Mövenpick Hotel'de
World Travel Awards tarafından birçok kez “Avrupa’nın En İyi İş Oteli” seçilen Mövenpick Hotel Istanbul’a Yiyecek ve İçecek Müdürü olarak Alparslan Delibaşı atandı.

Hilton Kariyer Günleri, üniversiteleri bir araya getirdi
Her yıl mayıs ayında düzenlediği Kariyer Günleri ile dikkat çeken Hilton Otelleri, bu yıl da birçok üniversite ve sivil toplum kuruluşu ile birlikte önemli etkinliklere imza attı.

Ege’nin en güvenli oteli oldu
Grek iş, gerekse eğlence amaçlı seyahat eden misafirlerin tüm ihtiyaçlarını karşılayacak şekilde düzenlenmiş olan Swissotel Büyük Efes, Ege Bölgesi’nde bir ilke daha imza attı.

Bu fiyatlar piyasayı perişan ediyor: beş yıldızlı otel 10 dolar
Kemer Göynük’de yer alan Ulusoy Tatil Köyü’nün Genel Müdürü Volkan Yorulmaz, turizm deki gelişmeleri değerlendirdi.

Divan Otel’in ilk genel müdürü hayatını kaybetti
Konaklama sektörünün duayenlerinden, Divan Otel’in ilk genel müdürü, Turizm Endüstrisi İşverenleri Sendikası eski Başkanlarından Orhan Başdoğan hayatını kaybetti.

